Κοτόσουπα με κρέμα αυγολέμονο

Yλικά
1 κοτόπουλο
100 gr. ρύζι κίτρινο
1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
500 ml. ζωμό κοτόπουλου
2 κρόκους αυγών

80 gr. Χωριό Soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος μειωμένα λιπαρά
Χυμό λεμονιού, κατά βούληση
Ελάχιστο μοσχοκάρυδο, προαιρετικά
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Eκτέλεση
Βάζουμε το κοτόπουλο σε βαθιά κατσαρόλα να βράσει σε 2 λίτρα νερό. Βράζουμε το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει. Όσο το βράζουμε, ξαφρίζουμε και αφαιρούμε παράλληλα τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια του νερού. Μόλις βράσει το κοτόπουλο, το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και κρατάμε 2 φλιτζάνια ζωμό, για να φτιάξουμε το αυγολέμονο. Προσθέτουμε το ρύζι και μόλις βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά, κρατώντας ζεστή τη σούπα. Ετοιμάζουμε την κρέμα αυγολέμονο. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τους κρόκους, προσθέτουμε το κόρν φλάουρ και το ½ φλιτζάνι κρύου ζωμού και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τον ζεστό ζωμό που κρατήσαμε στην άκρη. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το βούτυρο. Προσθέτουμε την σάλτσα στο φαγητό και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε, αλείφουμε το κοτόπουλο με βούτυρο, το αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε στο γκριλ μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με το κοτόπουλο και όσο επιπλέον λεμόνι θέλουμε.

Tips:
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκτός από ολόκληρο κοτόπουλο, στήθος ή μπουτάκια.
– Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη σούπα με λαχανικά εποχής της αρεσκείας μας.
– Αντί για ρύζι, μπορούμε να δοκιμάσουμε με φιδέ ή τραχανά.
– Το βούτυρο δίνει βελούδινη υφή στη σούπα.

Πηγή : minervahorio.gr