Κοτόσουπα με λαχανικά βελουτέ

Υλικά για 2 άτομα
200γρ κοτόπουλο φιλέτο
1 μέτριο καρότο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 μικρή πατάτα
1 μικρή ντομάτα

1 μικρό πράσο (μόνο το λευκό)
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Χυμό από ½ λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε περίπου 1 λίτρο νερό που βράζει προσθέτετε το κοτόπουλο σε μικρές μερίδες με όλα τα λαχανικά κομμένα σε μέτρια κομμάτια, μαζί με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μετά από 15-20 λεπτά τρυπάμε με το πιρούνι τα υλικά για να δούμε αν έχουν μαλακώσει. Με τη ράβδο πολτοποιούμε τη σούπας μας, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και δοκιμάζουμε μήπως και χρειάζεται να προσθέσουμε επιπλέον αλάτι ή λεμόνι. Σερβίρουμε και προσθέτουμε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr