Κουνουπίδι γιαχνί με φέτα χαμηλών λιπαρών

Υλικά
½ κουνουπίδι σε φουντάκια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
Χυμός από 1 μεγάλη ντομάτα
Αλάτι, πιπέρι,
150 γρ φέτα χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια τα οποία έχουμε ψιλοκόψει. Προσθέτουμε το κουνουπίδι, το ανακατεύουμε 3-4 φορές και στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο. Σιγοβράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το κουνουπίδι και να μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και έτσι όπως είναι ζεστό το φαγητό προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη φέτα θρυμματισμένη με το χέρι μας.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr