Μια εξαιρετικά υγιεινή συνταγή, με πολλές βιταμίνες, φυτικές ίνες και λίγα λιπαρά.

Υλικά
1 μέτριο κουνουπίδι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
Χυμός από 2 μεγάλες ντομάτες
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
150γρ φέτα χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά φουντάκια και το πλένουμε καλά με νερό και ξύδι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι το οποίο έχουμε ψιλοκόψει. Προσθέτουμε το κουνουπίδι, το ανακατεύουμε 3-4 φορές και στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Σιγοβράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το κουνουπίδι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και έτσι όπως είναι ζεστό το φαγητό προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη φέτα θρυμματισμένη με το χέρι μας.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr