Υλικά
500γρ μαργαρίνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι κονιάκ
1 αυγό
200γρ αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα και χονδροσπασμένα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ώστε να σχηματιστεί μια αφράτη ζύμη
Λίγο ανθόνερο
500γρ κουβερτούρα και 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το γλάσο

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ λιώνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε και το αυγό καλά χτυπημένο. Μόλις αισθανθούμε με το χέρι μας ότι έλιωσε η ζάχαρη, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και στη συνέχεια σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια πολύ αφράτη ζύμη που ξεκολλάει από το χέρι μας. Προσπαθούμε να μη μας κρυώσει το ζυμάρι γιατί παγώνει η μαργαρίνη και το σκληραίνει. Αν η ζύμη είναι σχετικά ζεστή πλάθουμε αμέσως τους κουραμπιέδες και τους τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αν μας κρυώσει θα πρέπει να δουλέψουμε στα χέρια μας για λίγη ώρα το κάθε κομμάτι που σκοπεύουμε να ζυμώσουμε, ώστε με τη ζεστασιά των χεριών μας να μαλακώσει η ζύμη και να γίνει εύπλαστη. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Βγάζουμε τους κουραμπιέδες από το φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Στη συνέχεια τους πιτσιλάμε με ανθόνερο και τους αφήνουμε και πάλι να στεγνώσουν. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Θέλουμε το γλάσο να είναι ρευστό, αλλά να μην είναι πολύ ζεστό γιατί θα χαλάσει τους κουραμπιέδες μας. Βουτάμε έναν έναν τους κουραμπιέδες στο γλάσο και τους αφήνουμε σε λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσουν καλά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr