Υλικά
500 gr Χωριό Βιολογικό Βούτυρο Αγελάδος (ή Χωριό Soft με βούτυρο αγελάδος μειωμένα λιπαρά, ή Βούτυρο Ελαφρύ soft Χωριό)
150 gr αμύγδαλα χοντροκομμένα
150 gr φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα

750 gr αλεύρι μαλακό
100 gr ζάχαρη άχνη
50 ml κονιάκ
1 αυγό
2 κρόκους αυγών
½ κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
2 κάψουλες βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Λουκούμια για τη γέμιση
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Καβουρδίζουμε το αμύγδαλο και το φιστίκι στο φούρνο στους 160°C για 5 λεπτά. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο, τις βανίλιες και τα 110 gr άχνη μέχρι να αφρατέψουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε τα αυγά, 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι, το κονιάκ, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε το αμύγδαλο και το φιστίκι και σταματάμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία αφράτη βουτυράτη ζύμη που θα ξεκολλάει από τα χέρια. Κόβουμε κάθε λουκούμι σε τέσσερα κομμάτια. Πλάθουμε κουραμπιέδες σε στρογγυλό σχήμα και σε κάθε κουραμπιέ κλείνουμε ένα κομμάτι από λουκούμι. Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε αντικολλητικό ταψί και τους ψήνουμε για 20 λεπτά, στους 170°C. Μόλις τους βγάλουμε, τους ακουμπάμε σε σχάρα για 6-7 λεπτά. Πασπαλίζουμε τους κουραμπιέδες με άφθονη άχνη ζάχαρη.

Tips:
– Αν θέλουμε οι κουραμπιέδες να έχουν τέλειο σχήμα και να είναι ομοιόμορφοι, το βάρος της ζύμης πρέπει να είναι για:
Μεσαίου κουραμπιέδες: μεγέθους 15 gr
Μεγάλους κουραμπιέδες: 25 gr
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο λικέρ θέλουμε, σύμφωνα με τη γεύση από το λουκούμι που θα χρησιμοποιήσουμε.
– Αν θέλουμε πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, χρησιμοποιούμε Χωριό Soft με βούτυρο αγελάδος μειωμένα λιπαρά, ή Βούτυρο Ελαφρύ soft Χωριό, και ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον αλεύρι.
– Ανάλογα το μέγεθος του κουραμπιέ, θα τον ψήσουμε λιγότερη ή περισσότερη ώρα.

Πηγή : minervahorio.gr