Υλικά
1 κιλό μοσχάρι (ελιά)
7-8 μελιτζάνες φλάσκες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
3 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 φύλλα δάφνης
15 κόκκους μπαχάρι
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα τέσσερα
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το μοσχάρι σε μερίδες και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει αρκετά και να χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά ακόμη μαγείρεμα. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές ροδέλες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε 30 λεπτά για να βγάλουν το πικρό υγρό που περιέχουν. Στη συνέχεια τις ξεπλένουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι χονδροκομμένο. Το ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και μετά ρίχνουμε λίγες λίγες τις ροδέλες της μελιτζάνας για να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη δάφνη, το μπαχάρι, το σκόρδο, το κρασί, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά. Μεταφέρουμε το μίγμα της μελιτζάνας και τα κομμάτια από το μοσχάρι σε ένα πυρέξ, φροντίζοντας να βυθίσουμε το κρέας μέσα στα υγρά, γιατί αν είναι στην επιφάνεια θα το ξεράνει ο φούρνος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr