Μια εξαιρετική επιλογή για μια γευστική σούπα λαχανικών, για όσους είναι σε δίαιτα και όχι μόνο. Η προσθήκη του γιαουρτιού την κάνη πιο χορταστική, λόγω της υψηλότερης περιεκτικότητάς της σε πρωτεΐνη.

Υλικά για 2 άτομα
1 μικρή πατάτα
3 μέτρια καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο κύμινο
4 κόκκους μπαχάρι
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα. Τα ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε 1 λίτρο νερό. Βράζουμε τα λαχανικά μαζί με αλάτι, πιπέρι, κύμινο και μπαχάρι. Μετά από περίπου 15 λεπτά αποσύρουμε τη σούπας από τη φωτιά, αφαιρούμε το μπαχάρι και πολτοποιούμε τα υλικά να γίνουν βελουτέ. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και προσθέτουμε το γιαούρτι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά για άλλα 2 λεπτά προσέχοντας απλά να ζεσταθεί και όχι να βράσει. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr