Υλικά
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι αλεύρι

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
400γρ . σπανάκι καθαρισμένο, πλυμένο και ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
½ φλιτζάνι άνηθο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
1 ½ φλιτζάνι τυρί τριμμένο (παρμεζάνα και γραβιέρα)

Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε τα αυγά (χτυπημένα), με το γάλα, το αλάτι και το αλεύρι και φτιάχνουμε ένα χυλό. Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι στο οποίο ρίχνουμε 2-3 σταγόνες ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το χυλό στο τηγάνι και το κουνάμε ώστε να καλυφθεί ο πυθμένας του. Το αφήνουμε 2 περίπου λεπτά να ροδίσει και με μια σπάτουλα το γυρίζουμε και από την άλλη, μέχρι να πάρει χρώμα. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει το χυλός.
Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε περίπου 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα φρέσκα και το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε το σπανάκι. Όταν τελειώσουν τα υγρά στο τηγάνι, προσθέτουμε το γάλα στο οποίο έχουμε ανακατέψει το αλεύρι. Μόλις πήξει ελαφρά το μίγμα μας, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο και το 1 φλιτζάνι τυρί και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τις κρέπες με τη γέμιση και τις τυλίγουμε σε ρολό. Τις τοποθετούμε σε λαδωμένο πυρέξ και τις πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr