Υλικά
½ φλιτζάνι καλαμπόκι
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
2 αυγά
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
1 πρέζα αλάτι

1 φλιτζάνι αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
250 γρ μανιτάρια λευκά
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι άνηθο
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
1 ½ φλιτζάνι τυρί τριμμένο (γραβιέρα)

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε με το γάλα, το αλάτι και το αλεύρι και φτιάχνουμε ένα χυλό. Σε ένα αντικολλητικό ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας λάδι και 2-3 κουταλιές από το χυλό και το κουνάμε ώστε να καλυφθεί ο πυθμένας του. Το αφήνουμε 2 περίπου λεπτά να ροδίσει και με μια σπάτουλα το γυρίζουμε και από την άλλη, μέχρι να πάρει χρώμα. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει το χυλός. Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε περίπου 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι πολτοποιημένο και τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτά φετάκια. Όταν τελειώσουν τα υγρά στο τηγάνι, σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον άνηθο και το 1 φλιτζάνι τυρί και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τις κρέπες με τη γέμιση, προσθέτουμε τις ροδέλες ντομάτας και το καλαμπόκι και τις τυλίγουμε σε ρολό. Τις τοποθετούμε σε πυρέξ και τις πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr