Υλικά για 2 άτομα
¾ φλιτζανιού κριθαράκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
150 γρ καπνιστό χέλι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο ψιλοκομμένο άνηθο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε ψιλοκομμένα σε κυβάκια το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, καθώς και το σκόρδο. Τα ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το αλάτι και περίπου ½ λίτρο νερό. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε συχνά. Όταν το κριθαράκι έχει απορροφήσει το 1/3 από τα υγρά του προσθέτουμε το καπνιστό χέλι κομμένο σε κομματάκια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά και να χυλώσει όπως το ριζότο. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σερβίρουμε και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο άνηθο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr