Κροκέτες μπακαλιάρου με λαχανικά

Εάν το παιδί ή το εγγόνι σας δεν τρώει ψάρι προτείνουμε ένα τρόπο που μπορεί να σας βοηθήσει να εντάξετε σιγά σιγά στη διατροφή του το ψάρι αλλά και τα λαχανικά.

Υλικά
2 φλιτζάνια μπακαλιάρος φρέσκος βρασμένος, καθαρισμένος από πέτσες και κόκκαλα και τριμμένος με το χέρι σε μικρά κομματάκια
2 φλιτζάνια πατάτα βρασμένη
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι καρότο τριμμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 αυγό
Λίγο αλεύρι
Λίγη φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε τον μπακαλιάρο με την πατάτα, το κρεμμύδι, το καρότο και τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Πλάθουμε μικρές κροκέτες με τα χέρια μας και στη συνέχεια τις περνάμε από το αλεύρι, στη συνέχεια το αυγό (χτυπημένο καλά) και τέλος από τη φρυγανιά. Τηγανίζουμε τις κροκέτες σε ελαιόλαδο, ή τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Ομάδα neadiatrofis.gr