Υλικά
3 φλιτζάνια βρασμένες πένες
8 φιλέτα αντζούγιας πλυμένα για να απομακρυνθεί το αλάτι

½ φλιτζάνι ροδέλες από μαύρες ελιές ή 10-12 ελιές καθαρισμένες και κομμένες
1 φλιτζάνι τυρί τύπου gouda κομμένο σε μικρά κυβάκια
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
2 κουταλιές της σούπας άνηθο
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό όσα λεπτά γράφει η συσκευασία, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε τις αντζούγιες, τις ελιές και το τυρί. Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το γιαούρτι, άνηθο, ξύδι, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και φυλάσσουμε τη σαλάτα για 30 λεπτά στο ψυγείο προτού τη σερβίρουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr