Υλικά
125 γρ Χωριό μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι
120 γρ ζάχαρη
80 γρ χυμός πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 γρ μπέικιν πάουντερ αραιωμένο σε χλιαρό νερό

Για τη γέμιση:
100 γρ ψιλοκομμένα καρύδια
150 γρ ψιλοκομμένα ωμά αμύγδαλα
2 γρ σκόνη κανέλα
2 γρ γαρίφαλο τρίμμα
ξύσμα από 2 λεμόνια
30 γρ Χωριό μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι
80 γρ μέλι
λίγο καυτό νερό
ανθόνερο (για το ράντισμα)
άχνη ζάχαρη (για το πασπάλισμα)

Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ και σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τη Χωριό μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι, τη ζάχαρη και τον χυμό του πορτοκαλιού μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι λίγο-λίγο για να το αφομοιώσει και προσθέτουμε το μπέικιν. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα χλιαρό νερό όσο πάρει, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη, η οποία να μην κολλά στα χέρια. Σκεπάζουμε με μεμβράνη το ζυμάρι και το αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Τρόπος παρασκευής γέμισης
Ψιλοκόβουμε την καρυδόψιχα και την αμυγδαλόψιχα σε ένα πολυκοπτικό ή στο μπλέντερ. Αναμιγνύουμε σε ένα σκεύος τους ξηρούς καρπούς, τα μπαχαρικά, το ξύσμα του λεμονιού και τη λιωμένη Χωριό μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι κι ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Σε ένα μπολάκι διαλύουμε το μέλι στο καυτό νερό και το προσθέτουμε στο μείγμα της γέμισης. Ομογενοποιούμε.
Σύνθεση γλυκού
Ανοίγουμε με έναν πλάστη τη ζύμη. Με ένα στρογγυλό κουπ πατ, κόβουμε κομμάτια από τη ζύμη. Τα γεμίζουμε με μια κουταλιά από τη γέμιση και τα κλείνουμε, σαν μαντιλάκι η μισοφέγγαρα. Τοποθετούμε τα γλυκά μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30′ περίπου. Τελείωμα με ράντισμα και πασπάλισμα. Βγάζουμε τα γλυκά από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Πηγή : minervahorio.gr