Λαζάνια με κιμά

Υλικά
500 γρ λαζάνια (1 πακέτο)
1 κιλό χοντροκομμένο μοσχαρίσιο κιμά
1 ½ κονσέρβα αποφλοιωμένο τοματάκι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
½ κλωνάρι σέλερι κομμένο σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ελληνικού καφέ λευκό κρασί
2 δαφνόφυλλα
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
2 αυγά
4 κ.σ. τριμμένη γραβιέρα Χωριό (Γλυκιά ή Ώριμη, ή Ποικιλία τριμμένων τυριών με γραβιέρα)
70 ml Χωριό ελαιόλαδο Αειφόρο
Αλάτι-πιπέρι

Για τη σάλτσα
200 γρ κρέμα γάλακτος
½ κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα
Αλάτι-πιπέρι-ζάχαρη
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση
Σε μια ανοιχτή μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο. Μετά από 1 λεπτό, ρίχνουμε το σκόρδο και τον κιμά. Σωτάρουμε για 5 λεπτά και ανακατεύουμε καλά για να μην κολλήσει. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την τομάτα, 2 ποτήρια νερό και τα δαφνόφυλλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά περίπου (να μην στεγνώσει). Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το θυμάρι, τα αυγά, το τυρί και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 C. Σε ένα ταψί στρώνουμε το 1/3 του πακέτου από τα λαζάνια και τη μισή γέμιση. Ξαναστρώνουμε 1/3 λαζάνια, την υπόλοιπη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα λαζάνια. Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό στην κατσαρόλα που ήταν ο κιμάς, ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στο ταψί. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 200 C για 10 λεπτά ακόμη. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τη ντομάτα, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη και βράζουμε για 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ και προσθέτουμε το βασιλικό. Περιχύνουμε κάθε κομμάτι.

Πηγή : minervahorio.gr