Λεμονάτο σπανακόρυζο

Μια παραδοσιακή συνταγή πλούσια σε ενέργεια, σίδηρο και φυτικές ίνες.

Υλικά
2 κιλά σπανάκι
4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι γλασέ
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο
1 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία
χυμό από 2 μικρά λεμόνια
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι, και το ζεματίζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαραθεί και να μαλακώσει. Στη συνέχεια, το σουρώνουμε για να φύγουν τα υγρά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, αφού προηγουμένως το έχουμε ψιλοκόψει. Μόλις το κρεμμύδι πάρει ένα χρυσαφί χρώμα, προσθέτουμε και το σπανάκι και το τσιγαρίζουμε και αυτό. Έπειτα, προσθέτουμε το νερό και το ρύζι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το φαγητό μας σε μέτρια φωτιά να βράσει μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Προς το τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, σβήνουμε το φαγητό μας και σερβίρουμε.

Πηγή : minervahorio.gr