Light cheesecake καρπούζι

Υλικά
1 πακέτο μπισκότα digestive
4 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
1 κουτάκι τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών (200γρ)

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
3 φλιτζάνια καρπούζι
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεση
Τρίβουμε στο μίξερ τα μπισκότα και προσθέτουμε τη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια μοιράζουμε το μίγμα σε φόρμα με αποσπώμενα πλαϊνά. Αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι και το μοιράζουμε και αυτό στη φόρμα φτιάχνοντας ένα στρώμα κρέμας τυριού πάνω από τα μπισκότα. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και τη ζεσταίνουμε στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει. Ρίχνουμε το καρπούζι το οποίο προηγουμένως έχουμε στραγγίξει καλά με τα χέρια μας ώστε να φύγει το μεγαλύτερο μέρος από τα υγρά του. Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη μέχρι να λιώσουν τα φύλλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει το μίγμα μας. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το καραμελωμένο καρπούζι πάνω από την κρέμα τυριού στη φόρμα και παγώνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr