Ένα γεύμα πλούσιο σε καλής ποιότητας λιπαρά. Λόγω της περιορισμένη ποσότητας λαδιού που χρησιμοποιείται αποτελεί μια πολύ διαιτητική επιλογή, η οποία μας χορταίνει χωρίς να μας παχάινει.

Υλικά
250 γρ. γαρίδες ακέφαλες καθαρισμένες
100 ml νερό
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί το νερό, την κέτσαπ, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι και το κόκκινο πιπέρι. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμύδια και το σκόρδο για περίπου τριάντα
δευτερόλεπτα. Ρίξτε τις γαρίδες και ανακατέψτε λίγο. Ρίξτε τη σάλτσα και ανακατέψτε για περίπου 1 – 2 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr