Υλικά

5 μέτριες μελιτζάνες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
5 ώριμες μεγάλες ντομάτες

βασιλικό
8 καρύδια τριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε στρογγυλές φέτες. Βάζετε αλάτι, τις λαδώνετε και από τις δύο πλευρές και τις ψήνετε στο γκριλ σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να ροδίσουν. Καθαρίζετε σε ένα κατσαρολάκι και τρίβετε τις ντομάτες και τις αναμιγνύετε με τη ζάχαρη, το σκόρδο πολτοποιημένο, το βασιλικό ψιλοκομμένο και τα καρύδια τα οποία πριν έχετε περάσει από τον πολυκόφτη μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Στρώνετε ένα ταψί με τι μελιτζάνες και από πάνω τις περιχύνετε με τη σάλτσα και το ελαιόλαδο. Ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30΄ λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr