Light ομελέτα  με λουκάνικο γαλοπούλας και πράσο

Υλικά για 4 μερίδες
1 ολόκληρο αυγό
3 ασπράδια αυγών
1 λουκάνικο γαλοπούλας ή κοτόπουλο
1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Πιπέρι

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά, τα ασπράδια και λίγο πιπέρι και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο (που έχουμε ψιλοκόψει) για 5 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συχνά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το λουκάνικο σε μικρές ροδέλες και ανακατεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω από τα πράσα και το λουκάνικο ώστε να απλωθεί σε όλο το τηγάνι. Στη συνέχεια με ένα καπάκι από μια κατσαρόλα αναποδογυρίζουμε το μίγμα και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr