Υλικά
100 γρ. πένες
3 κουτ. σούπας τυρί σε κρέμα light
Ξύσμα λεμονιού
Χυμό από ένα λεμόνι
1 κονσέρβα τόνου
Πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Χτυπάμε σε ένα μπολάκι το τυρί, το ξύσμα και μια κουταλιά από το χυμό λεμονιού. Όταν βράσουν οι πένες τις σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το ζουμί τους. Ρίχνουμε 3 – 4 κουταλιές στο μείγμα του τυριού. Ξαναβάζουμε τις πένες στη φωτιά και ανακατεύουμε μαζί με το μείγμα για 2 λεπτά. Σπάμε τον τόνο αφού τον έχουμε σουρώσει και το ρίχνουμε στις ζεστές πένες και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και προσθέτουμε φρέσκο πιπέρι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr