Υλικά
Μισό κιλό παντζάρια.
2 ξινόμηλα τριμμένα και στραγγισμένα από τα υγρά τους
1 φλιτζάνι καρύδι τριμμένο
1 κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
½ φλιτζάνι μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση
Βράζουμε τα παντζάρια, τα βάζουμε 2-3 ώρες στο ξύδι, τα περνάμε στη συνέχεια από τον τρίφτη και τα στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι να φύγουν καλά τα υγρά τους. Αν χρειαστεί τα πατάμε με ένα πιρούνι ή με το χέρι μας, γιατί εάν τα παντζάρια ή το ξινόμηλο έχουν υγρά θα μας χαλάσουν τη σαλάτα. Σε ένα γυάλινο κατά προτίμηση μπολ βάζουμε τα υλικά σε στρώσεις. Πρώτα βάζουμε μια λεπτή στρώση παντζάρια, μετά μια λεπτή στρώση ξινόμηλο, ύστερα μια στρώση του μίγματος μαγιονέζας-γιαουρτιού και μετά μια στρώση καρύδι. Επαναλαμβάνουμε με την ίδια σειρά έως ότου τελειώσουν τα υλικά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr