Υλικά
½ κιλό τυρί κίτρινο χαμηλών λιπαρών τριμμένο
1 λίτρο γάλα ημιαποβουτυρομένο
4 κουτ. Σούπας κορν φλάουρ
1 φύλλο σφολιάτας
1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο
1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους
λίγο αλάτι – λίγο λάδι

Eκτέλεση
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Αφού διαλύσω το κορν φλάουρ σε κρύο γάλα το βάζω σε μία κατσαρόλα και ανακατεύω διαρκώς μέχρι να βράσει για να μην κολλήσει. Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα μας, βγάζω την κατσαρόλα στην άκρη. Προσθέτω το τυρί κρατώντας λίγο για να το ρίξω στο τέλος από πάνω. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω το κρεμμύδι μα λίγο νερό έως ότου ροδίσει και προσθέτω το σπανάκι, λίγο λάδι και αλάτι (όσο επιθυμώ) και ανακατεύω ώσπου να μαραθεί το σπανάκι. Στη συνέχεια ρίχνω το σπανάκι στο μίγμα των τυριών. Λαδώνω ένα γυάλινο πυρέξ και τοποθετώ το φύλλο σφολιάτας στον πάτο ανασηκώνοντας τις άκρες. Ρίχνω το μείγμα μέσα στην φωλιά που έχω κάνει με τη σφολιάτα. Πασπαλίζω με το τυρί που έχω κάνει στην άκρη για να πάρει χρώμα από πάνω και ψήνω στους 180 βαθμούς C για 45 λεπτά περίπου με αντίσταση πάνω – κάτω. Προσοχή για να κοπεί σωστά πρέπει πρώτα να μείνει έξω για να κρυώσει 2- 3 ώρες.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr