Μάφιν καρύδας με ξύσμα λεμονιού και υγρή σοκολάτα

Υλικά
180 γρ μαργαρίνη
160 γρ ζάχαρη
3 αυγά
180γρ αλεύρι
3 κουτ. γλυκού baking powder

Ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κουτ. σούπας γιαούρτι
12 τετραγωνάκια σοκολάτα κουβερτούρα
4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα, το γιαούρτι, το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε στις ειδικές θήκες για μάφιν τα χαρτάκια ψησίματος και γεμίζουμε με το μίγμα μας κατά τα 2/3. Στο κέντρο κάθε μάφιν τοποθετούμε από 1 τετραγωνάκι κουβερτούρας χωρίς να το βυθίσουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε τη ζάχαρη άχνη με το χυμό λεμονιού και με το γλάσο αυτό περιχύνουμε τα κρύα μάφινς.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr