Μάφιν με τρούφα σοκολάτας

Ετοιμάζουμε τις θήκες για muffin, λιώνουμε το Χωριό soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος ελαφρύ, ψήνουμε και απολαμβάνουμε αφράτα μοσχομυριστά μάφιν!

Υλικά
90 γρ. Χωριό Soft με βούτυρο αγελάδος ελαφρύ, σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
¾ κούπας γιαούρτι 2% λιπ.
1 βανίλια
½ κ.γ. κανέλα
1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. σόδα
2 κουτ. σούπας τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση
Τοποθετούμε χάρτινες θήκες σε ταψάκι για μάφιν ή χρησιμοποιούμε θήκες σιλικόνης. Λιώνουμε το Χωριό Soft με βούτυρο αγελάδος ελαφρύ και το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το αυγό και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη να ομογενοποιηθούν. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, τη βανίλια και την κανέλα. Ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη να ομογενοποιηθούν. Στο τέλος προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας, αναμειγνύοντας απαλά με κουτάλι. Μοιράζουμε στις θήκες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για 20-23’ (αναλόγως το φούρνο).

Πηγή : minervahorio.gr