Ένα πιάτο που μπορεί να δώσει υτψηλά ποσά σιδήρου, βιταμίνη Β12 και πρωτείνη. Τα συστατικά αυτά συνήθως υπολείπονται από τη διατροφή ατόμων που βρίσκονται σε νηστεία.

Υλικά
½ κιλό μύδια φρέσκα
1 ½ κιλό σπανάκι
2 μέτρια κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανό
½ ματσάκι άνηθο
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό μαργαρίνη με ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε. Πλένουμε το μαϊντανό και τον άνηθο και τα ψιλοκόβουμε κι αυτά. Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι και το χοντροκόβουμε. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε (σχεδόν το λιώνουμε).Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη Χωριό μαργαρίνη με ελαιόλαδο και μόλις λιώσει βάζουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα μύδια, τον άνηθο, το μαϊντανό και το σπανάκι ενώ παράλληλα ανακατεύουμε συνεχώς. Βράζουμε για 25 με 30 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Πηγή : minervahorio.gr