Μαγειρευτά κολοκύθια με γέμιση τυριών και γαλοπούλας

Υλικά
4 μέτρια κολοκυθάκια
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 φέτες του τοστ γαλοπούλα καπνιστή
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
1 ½ φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 αυγό
8-10 φυλλαράκια δυόσμου
1 φλιτζάνι τριμμένο ρεγγάτο

Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε στα δύο κατά μήκος. Με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τα σποράκια από το κέντρο και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Σε ένα τηγανάκι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μετά από 3 λεπτά τη γαλοπούλα σε τετραγωνάκια. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο. Όταν αρχίσει να πήζει η κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μισό τυρί, το δυόσμο και το κρεμμύδι με τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε με το μίγμα μας τα κολοκυθάκια, τα πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο τυρί και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr