Μακαρονάδα με μύδια

Υλικά
500 γρ. μακαρόνια
500 γρ. ψίχα μύδια
4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο

4 κ.σ. Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό
1 κ.σ. μπούκοβο: (γλυκό ή πικάντικο, ανάλογα το γούστο σας)
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι, άσπρο πιπέρι: όσο σας αρέσει
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό

Εκτέλεση
Στραγγίζετε τα μύδια. Αν έχουν θύσανο προσκόλλησης (μικρή τούφα με σκληρές τρίχες), τον αφαιρείτε. Βάζετε μπόλικο αλατισμένο νερό και βράζετε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε το Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό και προσθέτετε το σκόρδο και το μπούκοβο. Τα μαγειρεύετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε το κρασί και βράζετε για 2 λεπτά. Προσθέτετε αρωματικά και αλατοπίπερο και τέλος ρίχνετε και τα μύδια και τα μαγειρεύετε για 5 λεπτά περίπου. Αφήνετε να πάρουν βράση και σβήνετε την φωτιά. Στραγγίζετε τα μακαρόνια και τα προσθέτετε στα μύδια. Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως.

Πηγή : minervahorio.gr