Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης
300γρ κιμά κοτόπουλου
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό πολτοποιημένο
½ ποτήρι λευκό κρασί

1 ποτήρι χυμό ντομάτας
2 κουτ. του γλυκού πελτέ ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
1 πιπεριά Φλωρίνης πολτοποιημένη
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε, τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να φύγουν τα υγρά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε 2 μεγάλες πιρουνιές σπαγγέτι και από πάνω προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας κιμά. Αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένο τυρί (π.χ. παρμεζάνα, κεφαλογραβιέρα).

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr