Υλικά

150 γρ. βίδες ή πένες
½ φλιτζάνι βρασμένο αρακά
1 φλιτζάνι. αμπελοφάσουλα κομμένα στη μέση
φύλλα μαϊντανού
200 γρ. βρασμένες γαρίδες μεγάλες
Χυμό ενός λεμονιού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου για να γίνουν αλ ντέντε. 4 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο προσθέτετε τον αρακά και τα αμπελοφάσουλα.
Σουρώνετε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά και τα μεταφέρετε σε ένα τηγάνι που έχετε ζεστάνει ελαφρά. Προσθέτετε το μαϊντανό, τις γαρίδες, το βασιλικό, το χυμό λεμονιού. Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για λίγο μέχρι να ζεσταθούν καλά όλα τα υλικά και σερβίρετε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr