Το μανιτάρι αποτελεί μια από τις πιο διαιτητικές τροφές στη φύση. Περιέχει κατά βάση νερό, ενώ έχει και αρκετή πρωτεΐνη και ελάχιστες θερμίδες.

Υλικά
10 μεγάλα μανιτάρια λευκά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μέτρια κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
½ φλιτζάνι τριμμένα κίτρινα τυριά χαμηλών λιπαρών (gouda και κασέρι)
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φετάκια. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε λίγο τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και ανακατεύουμε για 5-6 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι. Σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τον άνηθο, τα τυριά και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr