Μανιτάρια αλα κρεμ χωρίς κρέμα γάλακτος
Συνδυάστε υψηλής αξίας πρωτεΐνη από μια φυτική τροφή όπως το μανιτάρι, με γεύση και ελάχιστα λιπαρά. Ένα χορταστικό, γευστικό πιάτο με ελάχιστες θερμίδες, για εσάς που αγαπάτε τη γεύση αλλά προσέχετε και τη διατροφή σας.

Υλικά
250 γρ μανιτάρια λευκά
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
5 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 ποτήρια γάλα χαμηλών λιπαρών
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μετά από 2-3 λεπτά τα μανιτάρια κομμένα σε φετάκια. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε τη γαλοπούλα κομμένη σε μικρά τετραγωνάκια. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αλατίζουμε, σιγοβράζουμε για περίπου 7-8 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα στο οποίο έχουμε διαλύσει το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον άνηθο, το τυρί, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr