Μανιτάρια φρικασέ


Το μανιτάρι αποτελεί ίσως την πιο διαιτητική επιλογή στη φύση. Περιέχει κυρίως νερό και πρωτεΐνες, απαλλαγμένο από λιπαρά και θερμίδες. Σας προτείνουμε ένα τρόπο να το βάλετε στη διατροφή σας, αντικαθιστώντας γιατί όχι και το κρέας.

Υλικά
1 κιλό μανιτάρια πορτομπέλο και λευκά
1 μέτριο μαρούλι
250γρ σπανάκι
½ ματσάκι άνηθο
7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι ,φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 λίτρο νερό
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
Χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με νωπό πανάκι για να φύγουν τα χώματα και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια.
 Πλένουμε καλά το μαρούλι και το σπανάκι, τα στραγγίζουμε καλά και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, το καθένα σε χωριστό σκεύος.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και στη συνέχεια ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια.
Τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια.
Τα ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά και μετά προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι.
Μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα το μαρούλι και μετά από 5 περίπου λεπτά προσθέτουμε και το σπανάκι. Όταν τα μανιτάρια είναι μαγειρευμένα, δηλαδή όταν μπορούμε να τα τσιμπήσουμε με το πιρούνι, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε το αλεύρι και σιγά σιγά και το χυμό από τα λεμόνια. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ρίχνουμε αργά κουταλιές από το υγρό που έχει μέσα η κατσαρόλα.
 Όταν έχουμε ρίξει αρκετές κουταλιές από την κατσαρόλα μέσα στα αυγά και χωρίς να σταματήσουμε να χτυπάμε (τα αυγά θα πρέπει να έχουν ζεσταθεί πολύ με το υγρό της κατσαρόλας), τα ρίχνουμε σιγά σιγά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και τον άνηθο και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά να βράσει για 1-2 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr