Υλικά
250 γρ μανιτάρια λευκά
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
5 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 ποτήρια γάλα χαμηλών λιπαρών
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μετά από 2-3 λεπτά τα μανιτάρια κομμένα σε φετάκια. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε τη γαλοπούλα κομμένη σε μικρά τετραγωνάκια. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αλατίζουμε, σιγοβράζουμε για περίπου 7-8 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα στο οποίο έχουμε διαλύσει το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον άνηθο, το τυρί, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr