Υλικά
3 μέτριες πατάτες
250 γρ μανιτάρια λευκά
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
200γρ φέτα χαμηλών λιπαρών και 200γρ. γκούντα τριμμένη
1 αυγό
1 ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών
Αλάτι, πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες και τις στραγγίζουμε. Τι κόβουμε ροδέλες, τις τοποθετούμε στον πυθμένα ενός μικρού πυρέξ το οποίο έχουμε λαδώσει και τις αλατωπιπερώνουμε. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο αφού τα έχουμε κόψει φετάκια. Τα ανακατεύουμε για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο πολτοποιημένα. Αλατοπιπερώνουμε, συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Τοποθετούμε τα μανιτάρια πάνω από τις πατάτες και στη συνέχεια σκορπίζουμε από πάνω τη φέτα θρυμματισμένη σε μικρά κομματάκια και τη γκούντα, έτσι ώστε να απλωθεί παντού. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα και περιχύνουμε τα λαχανικά. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr