Μανιτάρια πόρτο μπέλο ψητά με σκόρδο

Υλικά
10 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι και λίγη παρμεζάνα

Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα μανιτάρια. Κόβουμε τα κοτσάνια τους και τα βάζουμε με τα «καπέλα» προς τα κάτω σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Πολτοποιούμε το σκόρδο και το ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο. Αλείφουμε με αυτό τα μανιτάρια μας. Τα ψήνουμε στο γκριλ για 10 περίπου λεπτά. Τα βγάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και λίγο πιπέρι. Τρώγονται όπως είναι ή αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας μας όπως άνηθο ή ρίγανη.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr