Ίσως η πιο διαιτητική τροφή στη φύση. Τα μανιτάρια χαρακτηρίζονται από την υψηλή περιεκτικότητά τους σε νερό (σχεδόν 90 %) και καλής ποιότητας πρωτεΐνες.

Υλικά
500γρ. μανιτάρια λευκά
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μια νωπή πετσέτα ώστε να φύγουν τα χώματα.
Τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο πολτοποιημένο.
Ανάβουμε το μάτι και ζεσταίνουμε το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε για ακόμη 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι. Αφήνουμε έτσι τα μανιτάρια για περίπου 10 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμη ώστε να εξατμιστούν λίγο τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό.
Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr