Μανιταρόσουπα με φασόλια και πράσο

Υλικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
3 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια

1 ½ φλ. μανιτάρια λευκά, ψιλοκομμένα
2 φλ. κολοκύθα, σε μικρά κομμάτια
2 κονσέρβες λευκά φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
4 φλ. νερό ή ζωμός κοτόπουλου (σπιτικός ή ψυγείου)
2 φλ. ζωμός λαχανικών
280 γρ. πράσο, σε κομμάτια
½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, τα μανιτάρια και την κολοκύθα και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά για 3 λεπτά. Πολτοποιούμε ¼ του φλιτζανιού φασόλια και τα προσθέτουμε, μαζί με τα υπόλοιπα φασόλια, το πράσο και τους ζωμούς. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για ακόμη 10 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε το πράσο και το μαύρο πιπέρι και συνεχίζουμε, ανακατεύοντας, το μαγείρεμα, ώσπου να μαλακώσει το πράσο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr