Η επιλογή της μαρινάδας για το κρέας πέρα από γεύση και μαλακή υφή, μπορεί να παρέχει και μια προστασία από επικίνδυνα καρκινογόνα, όταν το κρέας ψήνεται στα κάρβουνα.

Υλικά
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
½ ποτήρι ξύδι από κρασί
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
½ φλιτζάνι μουστάρδα
3 κουταλιές της σούπας ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά
1 κρεμμύδι ξερό

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τάπερ αναμιγνύουμε το κρασί, το ξύδι, τη ζάχαρη, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Πλένουμε την πιπεριά και την κόβουμε σε χονδρές ροδέλες. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε και αυτό σε χονδρές ροδέλες. Ρίχνουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι στη μαρινάδα και βυθίζουμε σε αυτή τις μπριζόλες ανακατεύοντας ώστε να βρίσκονται όλες μέσα στο υγρό. Αφήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά 12 ώρες, προτού τις ψήσουμε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr