Υλικά
8 μέτρια αχλάδια
10 κουταλιές της σούπας στέβια
1 ½ φλιτζ. νερό
Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
Φλούδα από 1 λεμόνι
φύλλα αμπαρόριζας

Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα αχλάδια. Τα κόβουμε σε πολύ μικρά κυβάκια τα οποία ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμόνι γιατί διαφορετικά θα μαυρίσουν. Βάζουμε τα αχλάδια σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό και τη στέβια και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό και τη φλούδα από το λεμόνι και την αμπαρόριζα. Συνεχίζουμε να βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα μας. Αφαιρούμε την αμπαρόριζα και μοιράζουμε σε γυάλινα βάζα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr