Υλικά
1 κιλό βανίλιες ώριμες
800γρ. ζάχαρη
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις βανίλιες και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε στρώσεις από βανίλιες εναλλάξ με τη ζάχαρη. Αφήνουμε την κατσαρόλα για 3 ώρες και στη συνέχεια τη βάζουμε στη φωτιά και βράζουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι και βράζουμε για 10 ακόμη λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι βανίλιες και να δέσει η μαρμελάδα. Δοκιμάζουμε αν η μαρμελάδα μας έχει πήξει σε ένα κρύο και στεγνό πιατάκι. Αν η μαρμελάδα δεν τρέχει όταν γυρίζουμε το πιατάκι στο πλάι, τότε την αποσύρουμε από τη φωτιά. Αποθηκεύουμε σε γυάλινα βάζα τα οποία φυλάσσουμε στο ψυγείο.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr