Μάθετε πώς η κατανομή των γευμάτων μέσα στην ημέρα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε πιο εύκολα βάρος

Οι διαιτολόγοι συχνά επισημαίνουν την ανάγκη διατήρησης ενός σεβαστού αριθμού γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας, τόσο στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής όσο και για την καλύτερη πορεία ατόμων που βρίσκονται στην προσπάθεια απώλειας βάρους.

Πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό National Journal of Obesity επιβεβαίωσαν την παραπάνω σύσταση.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες επισήμαναν ότι τα άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος θα πρέπει να προσέχουν τόσο το σύνολο των καταναλισκόμενων θερμίδων όσο και την κατανομή αυτών κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς η συσσώρευση των θερμίδων αργά την ημέρα φάνηκε να οδηγεί σε μείωση της αποτελεσματικότητας της προσπάθειας απώλειας βάρους.

Μάλιστα, μεταξύ των συμμετεχόντων στη μελέτη φάνηκε ότι εκείνοι που κατανάλωναν το μεσημεριανό γεύμα τους νωρίς έχαναν σημαντικά περισσότερο βάρος από εκείνους που το έτρωγαν αργά. Η μελέτη εξέτασε και άλλους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την απώλεια βάρους, για παράδειγμα το σύνολο των καταναλισκόμενων θερμίδων, την ενεργειακή δαπάνη, τα επίπεδα των ορμονών της όρεξης (λεπτίνης και γρελίνης), το χρόνο ύπνου και άλλα. Οι ερευνητές δεν διαπίστωσαν σημαντικές διαφορές στα αποτελέσματά τους όταν έλαβαν υπόψη αυτούς τους παράγοντες.

Συμπερασματικά, οι ερευνητές κατέληξαν στο ότι τόσο η συνολική πρόσληψη θερμίδων όσο και η κατανομή αυτών κατά τη διάρκεια της ημέρας παίζουν καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια απώλειας βάρους.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr