Υλικά
4 μακρόστενες μελιτζάνες
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
¾ φλιτζανιού απάκι ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
1 ½ φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 αυγό
8-10 φυλλαράκια δυόσμου
1 φλιτζάνι τριμμένο ρεγγάτο

Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στα δύο κατά μήκος. Με ένα κουταλάκι αδειάζουμε λίγο από το κέντρο και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Σε ένα τηγανάκι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο πολτοποιημένο και μετά από 3 λεπτά το απάκι. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο. Όταν αρχίσει να πήζει η κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μισό τυρί, το δυόσμο και το κρεμμύδι με τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε με το μίγμα μας τις μελιτζάνες, τις πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο τυρί και τις ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr