Μελιτζάνες με πατάτες, φέτα και μπεσαμέλ από γιαούρτι

Ένα μεσογειακό πιάτο που συνδυάζει γεύση με υγιεινή διατροφή. Παραπέμπει σε μια πιο υγιεινή παραλλαγή μουσακά.

Υλικά
4-5 μελιτζάνες φλασκές
7-8 μέτριες πατάτες
600 γρ φέτα χαμηλών λιπαρών
3-4 ντομάτες
3 γιαούρτια στραγγιστά χαμηλών λιπαρών
3 αυγά
½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο (περίπου ½ φλιτζάνι)

Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για ½ ώρα να βγάλουν την πικρίλα τους. Στη συνέχεια τις ξεπλένουμε καλά με νερό και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και τις βάζουμε στο φούρνο (στους 220 βαθμούς) για να ψηθούν ελαφρά.
Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες και όπως και με τις μελιτζάνες τις βάζουμε στο φούρνο αφού τις αλατοπιπερώσουμε και τις ραντίσουμε με ελαιόλαδο για να ψηθούν.
Αφού ψηθούν οι πατάτες και οι μελιτζάνες και τις βγάλουμε από το φούρνο, στρώνουμε όλες τις πατάτες σε καλά λαδωμένο ταψί ώστε να καλυφθεί όλος ο πάτος.
Από πάνω βάζουμε τη φέτα είτε τριμμένη, είτε σε λεπτές φλούδες.
Πολτοποιούμε την ντομάτα στο μπλέντερ και ρίχνουμε μέσα αλάτι και περίπου 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Τον πολτό αυτό της ντομάτας τον ρίχνουμε πάνω από τη φέτα και από πάνω στρώνουμε όλες τις μελιτζάνες.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με τα αυγά μέχρι να γίνει μια πυκνή κρέμα. Τη ρίχνουμε πάνω από τις μελιτζάνες και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Ομάδα neadiatrofis.gr