Μεσογειακές πέννες με μοτσαρέλα, ντομάτα και ελιές

Η μοτσαρέλα έχει λιγότερα λιπαρά σε σχέση με παραδοσιακά κίτρινα τυριά. Άρα μιλάμε για ένα ελαφρύ πιάτο, πλήρες και γευστικό.

Υλικά

500 γρ πέννες
5-6 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά πολτοποιημένα
1/3 φλιτζανιού κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα γλυκιά
Αλάτι, πιπέρι
½ φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη ή 3 κουταλιές της σούπας ξερή
1 φλιτζάνι ροδέλες από μαύρες ελιές (προαιρετικά)
3 μπαλίτσες μοτσαρέλα


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις πέννες για 3-4 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε σε ένα ταψί. Μέσα στο ταψί ρίχνουμε και τη φέτα κομμένη σε κυβάκια. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας στο ταψί που έχουμε βάλει τις πέννες και τη μοτσαρέλα, κομμένη σε κομμάτια. Προσθέτουμε τη ρίγανη και τις ελιές, ανακατεύουμε και βάζουμε το ταψί στο φούρνο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr