Μεσογειακές πέννες με μπρόκολο

Ένα πολύ υγιεινό και ελαφρύ πιάτο. Πλούσιο σε καλής ποιότητας λιπαρά.

Υλικά (για 4-6 άτομα)

500 γρ. πένες
½ κιλό καθαρισμένα μπουκετάκια μπρόκολο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο * 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι
½ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
5 αντζούγιες στραγγισμένες
φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση

Βράζετε το μπρόκολο στον ατμό και το αφήνετε ίσα ίσα να μαραθεί. Σ’ ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σοτάρετε με 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο το σκόρδο για ένα λεπτό μέχρι να ξανθύνει. Κατόπιν προσθέτετε το υπόλοιπό λάδι, τις ελιές, τις αντζούγιες και τα σταργγισμένα μπροκολάκια. Κλείνετε τη φωτιά και σκεπάζετε με το καπάκι. Στο μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνετε και τα προσθέτετε στο τηγάνι. Ανακατεύετε καλά, πασπαλίζετε με πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr