Μεσογειακή σαλάτα με κους κους και αντζούγιες

Υλικά για 4 άτομα
300γρ κους κους
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση κατά μήκος
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ροδέλες μαύρης ελιάς

½ πιπεριά πράσινη κομμένη σε κυβάκια
150 γρ. τυρί χαμηλών λιπαρών

6-7 αντζούγιες καθαρισμένες και πλυμένες από το αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση 
Τοποθετούμε το κους κους σε ένα πυρέξ. Βράζουμε νερό και το ρίχνουμε στο πυρέξ με το κους κους. Το αφήνουμε 10 λεπτά ώστε να μουλιάσει το ζυμαρικό μας. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε και το ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα κρεμμυδάκια, τις ελιές και την πιπεριά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια χτυπάμε σε ένα μπωλ το τυρί κρέμα και το ελαιόλαδο. Περιχύνουμε τη σαλάτα μας και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως τα συστατικά της. Πάνω πάνω στολίζουμε τη σαλάτα με τα φιλέτα από την αντζούγια.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr