Υλικά
120 γρ. φακές
3 κουταλιές της σούπας πλιγούρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
2 μέτρια κόκκινα κρεμμύδια
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 ματσάκι ρόκα

1 σφηνάκι μπαλσάμικο
Δυόσμος
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα μπωλάκι πλένετε το πλιγούρι, το σουρώνετε από τα υγρά του και το αφήνετε να μουλιάσει για 1 ώρα περίπου σε ζεστό νερό. Αφού μουλιάσει, το στραγγίζετε πάλι με ένα σουρωτήρι και το βάζετε σε ένα βαθύ μπωλ. Χτυπάτε με ένα πιρούνι το χυμό λεμονιού με 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο, το δυόσμο ψιλοκομμένο , το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνετε με αυτό το πλιγούρι. Βράζετε τις φακές με ένα φύλλο δάφνης. Μόλις μαλακώσουν και είναι έτοιμες, τις σουρώνετε, τις ξεπλένετε με κρύο νερό και τις στραγγίζετε καλά. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε φέτες. Βάζετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, τη ζάχαρη και τα σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσουν. Τα σβήνετε με το μπαλσάμικο και τα αφήνετε για λίγο στην άκρη. Πλένετε και στραγγίζετε τα φύλλα ρόκας. Τέλος, αναμιγνύετε το πλιγούρι με τις φακές, προσθέτετε τη ρόκα και από πάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Γαρνίρετε με φρέσκα φύλλα δυόσμου και σερβίρετε.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr