Μεσογειακό ριζότο με φασόλια και μυρωδικά

Ο συνδυασμός ρύζι με όσπρια παρέχει απαραίτητα αμινοξέα και αποτελεί ένα καλό υποκατάστατο του κρέας. Επίσης, αποτελεί ένα καλό τρόπο για να τρώμε τα όσπρια και τις ζεστές ημέρες του έτους.

Υλικά
1 φλιτζάνι φασόλια μαυρομάτικα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ρύζι arborio
2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση
Τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα φασόλια. Ανακατεύουμε μέχρι να δούμε ότι έχουν μαλακώσει και ρίχνουμε τα μυρωδικά, τον άνηθο και το μαϊντανό. Ρίχνουμε το ρύζι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για 3 – 4 λεπτά. Προσθέτουμε περίπου 4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν στην κατσαρόλα μέχρι να τραβήξουν το νερό. Λίγο πριν σερβίρουμε βάζουμε αλάτι και πιπέρι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr