Μεσογειακός μπακαλιάρος με ντομάτα

Μια συνταγή πλούσια σε ω3 λιπαρά και πολλά αντιοξειδωτικά. Σχετικά διαιτητική, θα μπορούσε να αποτελέσει το γεύμα μιας δίαιτας

Υλικά
2 μέτρια κρεμμύδια σε ροδέλες
3 μέτριες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κύβο λαχανικών με 100 ml νερό
4 ντομάτες κομμένες σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
2 κουταλάκια του γλυκού δεντρολίβανο
2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι
4 φιλέτα μπακαλιάρου (περίπου στο σύνολο ένα κιλό)
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ή κατσαρολάκι ζεσταίνουμε 100 ml νερό και προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας από το ζωμό λαχανικών και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για άλλο ένα λεπτό. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, τις ντομάτες σε κύβους και το χυμό λεμονιού. Τα αφήνουμε σε υψηλή θερμοκρασία και μόλις αρχίσουν να σιγοβράζουν ελαττώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα φιλέτα μπακαλιάρου. Αλάτι και πιπέρι. Κλείνουμε με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά, ανάλογα με το πόσο παχύ είναι το ψάρι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr